Gaseste-ne pe Facebook

 

Apa plata vs. apa de la robinet. Avantajele filtrarii apei

Si daca de obicei consumi apa de la robinet, si daca bei doar apa plata, cele de mai jos te vor interesa cu siguranta. Sa le luam pe rand:

Problema cu apa plata

Apa minerala plata, sau mai simplu „apa plata”, se bucura de un mare succes comercial in ultimii ani. Zecile de sortimentele de apa plata, fie ele de tipul „apa de masa”, „apa decarbogazificata integral”, „apa de izvor”, „apa minerala necarbogazoasa” etc., au două lucruri în comun: sunt scumpe si sunt ambalate in plastic.

Un flacon de 2 litri de apa plata costa undeva intre 1,5 si 2,5 lei; pentru simplitate, sa consideram media undeva la 2 lei flaconul. Un calcul simplu ne arata ca intr-o luna o persoana cheltuie 2 lei x 30 de zile = 60 de lei/luna numai pe apa plata!

Daca vorbim de o familie, costul se dubleaza, tripleaza, etc. 

Din cauza ambalajelor preponderent de plastic, consumul de apa plata inevitabil polueaza. Vorbim de zeci de flacoane luna de luna.

Chiar daca producatorii vor sa ne transmita complet altceva, apa plata nu e intotdeauna atat de proaspata. Daca flacoanele au stat prea mult in depozit, daca au stat la soare sau in caldura, nu mai putem vorbi de apa proaspata, cu atat mai putin despre un „produs microbiologic pur”.

Un alt dezavantaj al apei plate il consituie greutatea si volumul ei. Caratul zilnic de flacoane nu e o placere, si-i afecteaza in special pe cei care nu detin o masina.

In plus, ca un ultim argument impotriva apei plate, anumite tipuri de apa plata, in special cele de tip „apa minerala decarbogazificata” sunt mult prea dure si mineralizate pentru a fi sanatoase in cazul unui consum de tip exclusiv si pe termen lung.

Toti bem apa de la robinet

Poate nu te-am convins la punctul anterior (si nici nu trebuie!), si in continuare preferi apa plata apei de la robinet. Problema e ca chiar daca faci efortul de-a cumpara zeci de flacoane de apa plata pe luna, si tu consumi apa de la robinet. Prin intermediul ceaiului, cafelei sau mancarii, toti consumam apa de la robinet! 

Sa fie un motiv de ingrijorare? Nicidecum. Apa de la robinet nu este daunatoare. Daca ar fi cu adevarat murdara sau infestata, am auzi la televizor de cazuri de dizenterii, diaree si asa mai departe. Nu este cazul. In fapt, reglementarile referitoare la apa distribuita prin sistemul de canalizare ca apa potabila sunt foarte stricte, chiar mai stricte decat cele referitoare la apa imbuteliata.

Problema apei de la robinet consta in calitatile sale organoleptice. Cu alte cuvinte, apa de la robinet este de obicei rea la gust. Gustul apei de la robinet este afectat in special de prezenta clorului, dar si a ruginei, a diversilor compusi anorganici, a sedimentelor si a metalelor grele. Toti acesti compusi nu sunt daunatori in cantitatile prezente in apa de la robinet, insa ii confera un gust neplacut, adesea amar si lipsit de prospetime.

De ce e cana filtranta Dafi solutia cea mai buna?

Raspunsul scurt: canile filtrante Dafi imbunatatesc radical apa de la robinet.

Raspunsul lung: canile de filtrare Dafi purifica apa de clor, calcar, pesticide, nisip, metale grele, rugina si alte substante care-i afecteaza gustul natural. Apa rezultata in urma filtrarii este mult mai proaspata si mai buna la gust, si poate inlocui cu succes apa plata. In plus, datorita costului scazut si a disponibilitatii crescute (curge la robinet), ea poate fi folosita si la prepararea bauturilor si a bucatelor.

S-a terminat cu clorul din supa ta delicioasa, sau cu calcarul din cafeaua ta proaspat prajita!

Pe langa aceste calitati de baza ale canilor Dafi, mai putem aminti faptul ca sunt foarte compacte si portabile, pot fi pastrate in frigider si nu consuma curent.

Cat economisiti cu canile filtrante Dafi

Mai jos am pus intr-un tabel un calcul comparativ prin care se poate vedea costurile pe care o familie le are cu apa imbuteliata si costurile cu apa filtrata cu ajutorul canii filtrante Dafi. Calculul s-a facut pentru o familie de 4 persoane cu un consum mediu pe persoana de 1,5 litri de apa pe zi si un cost al apei imbuteliate de 1 ron/litru

tabel

Deci rezulta ca o familie economiseste anual 1884 RON pe an daca foloseste canile filtrante Dafi, iar daca luam in calcul ca puteti folosi apa filtrata si pentru preparat cafea, ceai sau sa gatiti, avantajul de a folosi cana filtranta Dafi este si mai evident.

Joomla Templates by Joomla51.com
Viziteaza magazinul Cana-filtranta.ro pe ShopMania